Octalysis játékosítási mechanikák

Közel 100 játékosítási mechanika lesz segítségedre abban, hogy motiválni tudd diákjaidat, ügyfeleidet, munkatársaidat. Mi összegyűjtöttük ezeket neked, hogy a lenti formában, példákon keresztül megértve, felhasználhasd azokat saját rendszeredben.

Ha hozzáférést szeretnél az összes mechanikához kereshető, rendezhető, csoportosított formában (ahogy mi is használjuk nap mint nap)

Utad erre vezessen tovább!

Ha van már hozzáférésed, lépj be!

#1 Értelem és magasztos cél

Az Értelem és magasztos cél az a mély motiváció, amelynél a játékos úgy hiszi, hogy amit tesz, az valami saját magánál nagyobb dolognak a része, vagy ő egy „kiválasztott” egy adott feladatra. Ennek a bizonyítéka az a játékos, aki az idejéből jelentős szeletet szán egy fórum karbantartására, vagy a teljes közösséget szolgáló dolgok létrehozására (példaként gondolj bármilyen open source projektre). Ugyanez történik, amikor valakit a „Kezdők szerencséje” ér: ez az a hatás, ami miatt az emberek azt hiszik, valamiféle földöntúli adományuk van, amiben mások nem hisznek, és emiatt ők szerencsésebbek, így találnak például egy szupererős kardot a játék legelején.


Na ilyenekből van még vagy 100, egyre több példával!

Hozzáférés kérése