Octalysis játékosítási mechanikák

Közel 100 játékosítási mechanika segítségével tudsz hatni a felhasználók 8 Mély Motivációjának valamelyikére. Mi összegyűjtöttük ezeket neked, hogy a lenti formában, sokszor példákon keresztül megértve használhasd fel saját rendszeredben.

Ha hozzáférést szeretnél az összes mechanikához, kereshető, rendezhető, csoportosított formában (ahogy mi is használjuk nap mint nap)

Utad erre vezessen tovább!

#1 Értelem és magasztos cél

Az Értelem és magasztos cél az a mély motiváció, amelynél a játékos úgy hiszi, hogy amit tesz, az valami saját magánál nagyobb dolognak a része, vagy ő egy „kiválasztott” egy adott feladatra. Ennek a bizonyítéka az a játékos, aki az idejéből jelentős szeletet szán egy fórum karbantartására, vagy a teljes közösséget szolgáló dolgok létrehozására (példaként gondolj bármilyen open source projektre). Ugyanez történik, amikor valakit a „Kezdők szerencséje” ér: ez az a hatás, ami miatt az emberek azt hiszik, valamiféle földöntúli adományuk van, amiben mások nem hisznek, és emiatt ők szerencsésebbek, így találnak például egy szupererős kardot a játék legelején.


Na ilyenekből van még vagy 50* ennyi, egyre több példával!

Hozzáférés kérése